Здравейте, колеги! Имам Алфа 156 1,9 jtd 105hp 1998 година. Генератора ми е с обикновена шайба, но по EPER програмата излиза, че е с Фраулайф. Имам съмнение, че от това ми сменя оборотите когато е на празен ход и за това въпроса ми е може ли да се сложи Фраулаиф шайба на същия генератор на моята Алфа?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фрайлауф за алтернатора - алфа 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от qwertyboy Покажи съобщениеЗдравейте, колеги! Имам Алфа 156 1,9 jtd 105hp 1998 година. Генератора ми е с обикновена шайба, но по EPER програмата излиза, че е с Фраулайф. Имам съмнение, че от това ми сменя оборотите когато е на празен ход и за това въпроса ми е може ли да се сложи Фраулаиф шайба на същия генератор на моята Алфа?
Edit:Не е фраулайф,което на немско-английски ще дойде нещо като - женски живот,а е freilauf - свободен ход и още по-точно - Freilaufgetriebe - механизъм за свободен ход.Last edited by myato; d.m.y г., 16:45.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Би ли споделил каква е тази иновационна техника "фрайлауф" според която управляваш автомобила си?sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеБи ли споделил каква е тази иновационна техника "фрайлауф" според която управляваш автомобила си?
За повече инфо по добре си отвори Wikip...AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y
Comment
-
Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщениеFreilauf (Mechanik) така нареченото от теб чудо е изобретено през 1769 г.
За повече инфо по добре си отвори Wikip...
Благодаря
За другите любознателни като мен,да не тормозим колегата Vlavov и колегата ALFonsOlder с обяснения как превключват на фрайлауф, си позволих една извадка от един форум а именно:
Свободен луфт или по точно свободен ход на вторичния вал когато оборотите на двигателя са по малки от оборотите на колелата.Или още по просто когато караш на 4та ( за трабантите) и пуснеш газта колата върви по инерция а щом подадеш газ тръгва нормално. Това е.Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:31.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Да отбележа че при двутактовия двигател на практика няма моторна спирачка, затова именно там е приложим фрайлауфа.
Моля да се приключи с лиричните отклонения и да пишете по темата.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеVlavov научих нещо ново,а именно че това чудо го има приложено в Алфа 156 JTD,в частност ролката на алтернатора.
Благодаря
За другите любознателни като мен,да не тормозим колегата Vlavov и колегата ALFonsOlder с обяснения как превключват на фрайлауф, си позволих една извадка от един форум а именно:
Свободен луфт или по точно свободен ход на вторичния вал когато оборотите на двигателя са по малки от оборотите на колелата.Или още по просто когато караш на 4та ( за трабантите) и пуснеш газта колата върви по инерция а щом подадеш газ тръгва нормално. Това е.
А по темата - доколкото съм го разглеждал "нещото" ми се струва, че не може просто да се замени с обикновена ролка, по-скоро някой бе боднал някакъв генератор. Съветвам колегата да звънне на някой от "наЩе" сервизи да му обяснятLast edited by kiko73; d.m.y г., 08:34.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Явно не схванахте иронията в поста ми,както и да е.
По темата:всички алтернатори/генератори на 1.9 и 2.4 са с така наречения фрайлауф или съединител.Проблема идва от това че след поне 80-100 000 км./а може и по-рано/ този съединител блокира.Това води до вибрации изхвърляне/скъсване на ремъка или неприятна вибрация,придружена от сутрешното "чукане" .В следствие на което и ролката с амортисьора сдава багажа.
Не коментираме свободните съчинения с сменен друг алтернатор или монтажа на обикновена ролка.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеЯвно не схванахте иронията в поста ми,както и да е.
По темата:всички алтернатори/генератори на 1.9 и 2.4 са с така наречения фрайлауф или съединител.Проблема идва от това че след поне 80-100 000 км./а може и по-рано/ този съединител блокира.Това води до вибрации изхвърляне/скъсване на ремъка или неприятна вибрация,придружена от сутрешното "чукане" .В следствие на което и ролката с амортисьора сдава багажа.
Не коментираме свободните съчинения с сменен друг алтернатор или монтажа на обикновена ролка.
Comment
-
Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщениеА има ли начин за профилактиране и раздвижване или само с нова се оправя? Погледнах там, ама е много навряно и ми се стори, че иска специален инструмент за сваляне с шлици, а после дали може да се деблокира не ми е ясно без да сваля, което е голяма работа...AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщениеПравилно ти се е сторило - "нещото" се сваля със специален инструмент и с ударен гайковерт - ако успееш да навреш гайковерта в коша може и да стане на място
Comment
Comment